Vandaag mijn traject bij mijn psycholoog afgesloten. Na 1 jaar Coeur en daarna nog ruim een jaar bij hem is het tijd om op eigen benen te gaan staan.

Wat een verschil tussen 2 1/2 jaar geleden en nu. Ik kan me nog invoelen hoe angstig, gesloten, vol schaamte en zelfs vol walging ik me voelde. Gedreven vanuit een innerlijk oerinstinct maar eigenlijk geloofde ik er allemaal niet in.

En dan nu… zo’n wereld van verschil… en zeker dat ik erin geloof…  mijn droomleven ga ik waar maken en sneller dan ik zelf denk  vertrouwen, zelfliefde, plezier en zelfs geluk, het is me niet meer vreemd. En zeker het mag er nog veel vaker zijn… maar het begin is gemaakt en achteruit is geen optie meer.

Ik ben mijn psycholoog dankbaar, voel voor het eerst ook verdriet bij het afscheid met een professional. Al vanaf de eerste ontmoeting was er een klik. Al bij het eerste oogcontact wist ik dat hij me écht zag… voorbij mijn stoere gedrag, voorbij mijn masker, voorbij mijn zorgvuldig opgebouwde pantser. En er was geen enkel oordeel… het contact was onvoorwaardelijk… ik mocht er zijn met alles dat ik zelf niet wilde zien, met alles waar ik bang voor was en alles waar ik me zo ontzettend voor schaamte.

En omdat hij vertrouwen in me had… durfde ik langzaam vertrouwen in mezelf te hebben… doordat hij me zag, niet wegkeek en niet oordeelde, durfde ik steeds meer naar mezelf te kijken… zachter en met steeds minder oordeel. En doordat hij me liet zijn wie ik was… werd ik steeds meer mezelf en heb ik ontdekt… dat ik eigenlijk best vet cool ben

Uiteraard heb ik het allemaal zelf gedaan… en met zoveel meer dan alleen dit traject… maar hij heeft me bij de hand genomen… en me ingefluisterd… Judith je bent oké zoals je bent… ga dat maar ontdekken. En dat heb ik gedaan.

En nu, nu ik zoveel meer in mijn eigen kracht sta, voel ik dat ik dit ook met veel liefde voor anderen mag, kan en wil gaan betekenen.
Jou zien voor wie je werkelijk bent, zonder oordeel en onvoorwaardelijk, zodat ook jij mag gaan ontdekken wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Een stukje Mee met Jou op weg naar je leven naar wens.

 

Gezien worden voor wie je werkelijk bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *