Mij werd vandaag een vraag gesteld die een mooie bewustwording in gang gebracht heeft, dus die wil ik graag even met jullie delen, zodat dat hopelijk ook bij jullie mag gebeuren.

Mocht je je afvragen waarom je maar niet bereikt wat je zo graag wilt, dan is de kans groot dat dit komt door de overtuigingen die je onbewust gelooft of de emoties en angsten die je onbewust hebt.
Veel van wat wij denken en voelen gebeurd onbewust, dit gaat zo snel of hebben we zo ver weggestopt, dat we het niet in de gaten hebben. We zijn gewoonweg niet in staat om het te registreren. Als je daarnaast ook nog een druk en gehaast leven leidt, dan is dit onbewuste stuk nog veel groter.

Wil je gaan ontdekken wie je werkelijk bent en wat jou gelukkig maakt, dan is het toch echt noodzakelijk om meer inzicht en bewustwording te krijgen in dit onderbewuste stuk. Om dit te krijgen is het belangrijk om echt even stil te staan bij jezelf en bij wat je van binnen voelt en ervaart.

Ik had het vandaag met iemand over zelfliefde en over werk doen dat je graag wilt en toen werd mij de vraag gesteld…

Waar ben jij bang voor dat eventueel kan gebeuren op het moment dat je dat hebt wat je zo graag wilt hebben?

Ik ben er even voor gaan zitten, om eens echt te voelen wat die vraag van binnen oproept… En dat is de angst om het weer kwijt te raken. De angst om het mooie weer te moeten laten gaan… en met een gevoel van leegte over te blijven. En me weer te voelen, zoals ik vroeger heb gedaan en wat ik niet meer wil.

En ineens besefte ik het me… De angst om het weer kwijt te raken, is voor mij zo groot, dat ik saboteer om het überhaupt te krijgen. Zonder dat ik het in de gaten had, gooide ik allemaal bezwaren, drempels en andere hobbels op mijn pad, zodat ik niet echt vooruit kwam.

Door dat besef… en door de tools die ik geleerd heb, heb ik die angst ook weer kunnen transformeren. Ik ben niet meer dat meisje van vroeger dat machteloos stond, ik ben nu een volwassen vrouw, die dat wat op haar pad komt echt wel aan kan.

Ik wil jullie eens een vraag meegeven… Op het moment dat je de komende dagen voor een keuze staat, vraag jezelf dan eens af…. Als ik dit in 100voud zou doen, zou ik dan naar mijn hart toelopen of juist niet?
En op het moment dat je er niet mee naar je hart zou lopen, wat is dan wel de werkelijke reden dat je het zou doen? Schrijf dat antwoord maar eens uit. Niet over nadenken, maar voelen en schrijven schrijven schrijven wat er in je opkomt. Veel succes!

 

Lieve groet, Judith Jilesen

Een vraag om over na te denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *