Hallo en welkom.

Ik ben Judith Jilesen, energetisch coach en inspirator, die jou helpt op weg naar jouw leven naar wens.
Ik help je om uit de greep van je overtuigingen, angsten en emoties te komen en de verbinding te maken met je essentie en dus met wie je werkelijk bent. Zodat je kunt ontdekken wat jou werkelijk gelukkig maakt en dat ook manifesteren in je huidige leven. 

Dit ben ik…

Een website moet ergens beginnen… Maar als die over je leven gaat en je ondertussen 40 jaar bent, dan begint die niet bij het begin. Er gaat altijd wat aan vooraf, want ik ben al langer op reis naar mezelf.

Ik heb altijd voor anderen geleefd…

Dat is al begonnen als kind vroeger. Later ook voor anderen, vrienden, familie, collega’s en cliënten. Ik was ondertussen zo goed geworden in het mezelf aanpassen aan anderen en invoelen wat anderen nodig hebben, dat ik niet beter meer wist. Mijn kracht ligt in het helpen van anderen, dat geeft mij veel voldoening, maar mijn valkuil daarbij is… dat ik mezelf weggeef en mezelf volledig aan de kant zet voor een ander. En daarmee mezelf kwijt geraakt ben.

Als we worden geboren, komen we púur en als onszelf ter wereld. Maar ook klein en kwetsbaar, waardoor we van anderen afhankelijk zijn. Anderen hebben veel invloed op ons, zowel met woorden, als met daden, als met energie. We worden gevormd, want we zijn te klein om voor onszelf op te komen om onszelf te beschermen en tegen de tijd dat we wel oud genoeg zijn, zijn dingen zo’n gewoonte of patroon geworden dat we het niet meer beseffen.

Tot het moment een aantal jaar geleden… Dat ik er klaar mee was. Klaar met ongelukkig te zijn… klaar met op de automatische piloot te leven… en klaar met mezelf onderaan te plaatsen. Veel te zwaar… altijd moe… en heel onzeker.

Ik ben begonnen met me in eten te verdiepen. Diëten had ik wel genoeg gevolgd. Zo doelgericht als dat ik ben, is het afvallen geen probleem… maar het gevecht daarna is veel belangrijker. Als je patronen en overtuigingen niet veranderd… zal je altijd weer terugkomen in het oude… een plek waar ik niet meer wil zijn.

Toen het me weer gelukt was om af te gaan vallen, besloot ik ook mijn psychologische en emotionele problemen aan te pakken. Ik ben gestart met een traject bij Coeur, een obesitasinstituut, waar naast voeding, ook de pilaren lichamelijke gezondheid, beweging en psychologie aangepakt worden. Ik heb daar een jaar een traject gevolgd en dat heeft me veel opgeleverd. Ik heb blijvende veranderingen doorgemaakt, maar vooral ben ik me beter over mezelf gaan voelen. Voor het eerst kon ik oprecht zeggen… dat ik oke ben zoals ik ben. Het begin van de verandering.

Vanuit daar ben ik een andere kant op gegaan, want ik voelde dat ik wat ik zocht niet vond in de reguliere zorg. Praten, nadenken en analyseren had ik in mijn leven wel genoeg gedaan. Belangrijker vond ik het, hoe ik verandering aan kon brengen. Iedereen zegt zo mooi… je moet vooral loslaten, daar word je gelukkig van… maar hoe doe je dat dan in hemelsnaam.

Ik ben begonnen met mijn intuïtieve ontwikkeling, op zoek naar wie ik werkelijk ben. Na verschillende inspirerende workshops en trainingen ben ik op de opleiding tot MEE therapeut terecht gekomen en daar is een wereld voor me open gegaan. Daar zijn woorden gegeven aan dingen die ik al heel lang wist, daar leer ik tools waarmee ik ook daadwerkelijk los laat, dingen in beweging breng, maar ook anderen kan helpen ditzelfde te doen.
Dit samen met een geweldig inspirerende coach die ik daarbuiten heb leren kennen, heb ik grote stappen gemaakt en ben ik dichterbij mijn pure zelf dan ik ook geweest ben.

En nu… leef ik meer in het hier en nu… ben ik 35 kilo afgevallen… en sta ik op mijn eigen benen. Ik ben op zoek naar mezelf… naar de Judith die ik was… voordat iedereen zich er (met goede bedoelingen) mee ging bemoeien… en de Judith die ik weer wil zijn.

Tijdens mijn zoektocht heb ik veel geleerd, zowel aan kennis en inzichten en heb ik lieve mensen ontmoet die mij geholpen hebben bij mijn reis terug naar mezelf. Ik ben nog lang niet uitgeleerd en ga daar ook de rest van mijn leven mee door, maar ik voel dat het tijd is om ook anderen te helpen zichzelf terug te vinden.